Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zlý Soused

27. 2. 2008 19:15
kouření v restauracích

Já na zákazu kouření v restauracích a hospodách nevidím nic totalitního. Je to prostě hygienické opatření jako řada jiných, které už v oblasti stravovacích služeb i jinde platí.

0 0
možnosti

tojsouveci

28. 2. 2008 11:13
Re: kouření v restauracích

Tak to je sakra rozdíl. Hygienické předpisy v restauracích mají zajistit to, aby se snížila pravděpodobnost toho, že v jídle sníš nějaké bakteri apod. Tzn. to ce nevidíš. Ale na to, abys poznal, že se v hospodě kouřil a za takkové ihned odešel nepotřebuješ snad hygienu, ne?

0 0
možnosti

Majkl

27. 2. 2008 15:41
Karma.

Za rozumnej pristup bez hysterie.

0 0
možnosti

tojsouveci

27. 2. 2008 15:08
Kdy to přijde?

Kdy přijde na řadu alkohol? Že je to jed vám potvrdí každý lékaž. Měl by se zakázat prodávat. Stačí si jen přečíst kolik řidičů jezdí pod vlivem a tudíž ohrožují nás všechny. V hospodách jen vodu! I to fafe je prý droga.

A potom ba se měl někdo zaměřit na diskotéky. Jdu si tam se známými popovídat a nestojím o to, aby tam hrála hlasitá hudba, která téměř jistě překračuje povolenou hranici a tudíž poškozuje můj sluch. Ať ve všech diskotékách zakáží hlasitou hudbu a bude to.

Nebo že bych tam nechodil? Ne. Budu tam chodit., podobně jako nekuřák chce, aby se kvůli němu zakázalo kouřit ve všech hospodách, tak i já chci, aby se kvůli mně a dalším, kterým vadí hlasitá hudba, zakázaly diskotéky.

8-o8-o8-o 

0 0
možnosti

Jiří

27. 2. 2008 15:30
Re: Kdy to přijde?

Alkohol není jed ani droga. Alkoholické nápoje jsou zdraví prospěšné - pijí-li se střídmě. Pivo působí příznivě, podobně 2-3 dcl vína denně sníží cholesterol plu řada dalších účinků. Problém je alkoholismus. Jenže - jídlo je potřebné, zdravé - ale nadbytek jídla vedle až k morbidní obezitě. I nadbytek vitamínů může ohrozit ztraví či život.

Diskotéky, to stojí za zamyšlení - pokud hlukem obtěžují okolí. Mě v léte ruší ty dodávky s mraženými - nevím co to je, ale hrají melodii a otravuje mě to. Jedou k sousedovi a ví to celá ulice.

Nemluvím o houkající sanitce, to každý pochopí.

Na hlučnou restauraci či diskotéku v sousedství si lze stěžovat.

0 0
možnosti

Déžo

27. 2. 2008 14:41
to autor:

No, to ale předpokládáte, že všichni lidé jsou slušní. Ale nejsou. A když vám potom takový "hodný a milý" kuřák fouká svůj smrad pod nos na zastávce, či na nástupišti a ani po upozornění nechce odejít, tak proč by měl ničit vaše zdraví (až bude mít to své zničené, tak vy mu stejně ještě ze svého přispíváte na jeho léčení - to je fér???). A to stejné v restauracích. Já jdu na jídlo (sám či se synem apod.) a proč by mi měl někdo smradit pod nos? A´t si kuřáci udělají své kuřácké bary a tam já chodit nebudu, ale do restaurací na jídlo ano, tam omezován být nechci!!! A jít kouřit ven? No ano! Jinde běžné. Já zkrátka nechci, aby mi někdo ničil zdraví. A to už nemluvím o tom, když ti smradi kouří i v uzavřených společných prostorách apod.!R^

0 0
možnosti

tojsouveci

27. 2. 2008 14:51
Re: to autor:

Proč není ta aaverze vůči autům? Tam vám nevadí, že vám bez zeptání škodí tisíce aut? Asi škodíte i vy, že? Máte nějaké výčitky? Omezíte vaše jízdy na minimum? Jak myslíte, že se množstvím liší výfukové zplodiny z výfuku vašeho auta za 1 hodinu provozu od kuřáka, který bude 1 hodinu kouřit? To, že vy nechcete, aby se v restauracích kouřilo má mít vyšší váhu než to co chce majitel restaurace? Proč?

0 0
možnosti

tojsouveci

27. 2. 2008 14:37
Právo podnikatelů

Každý majitel by měl mít právo rozhodnout o tom, zda v ní bude vařit nebo ne, zda v ní bude točit pivo takové nebo onaké a také o tom, zda hce hospodu kuřáckou nebo nekuřáckou. Jedinou změnu bych viděl v tom, že by hospoda měla být už zvenku označena, aby nebohý nekuřák omylem nevtáhl ten jedovatý smrad, než s hrůzou z toho pajzlu uteče.

Pro ty z vás, kteří nekouříte, nesnášíte kouř z cigaret a víte že vám škodí a přesto si jdete dobrovolně do kuřácké hospody sednout, mám jeden vzkaz. - navštivte urychleně psychiatra

0 0
možnosti

Mil

27. 2. 2008 13:50
Mínění nekuřáků

"Myslím, že ve výše uvedených odstavcích odrážím mínění nekuřáků."

Mohu Vás ujistit, že můj názor tedy neodrážíte:-) Současná situace, kdy to jsou z 90% procent nekuřáci, kteří se musejí přizpůsobit kuřákům mi nevyhovuje. Petice na  http://www.stopkoureni.cz/ je proto jediná, kterou jsem v životě podepsala.

0 0
možnosti

DarkSicek

27. 2. 2008 13:57
Re: Mínění nekuřáků

kde jste vzala to cislo 90%?

0 0
možnosti

Vincek

27. 2. 2008 13:35
zákaz kouření v době oběda

nestačí. Představa, že když v zahuleném pajzlu na dvě hodiny odnesou popelníky, stane se z něj příjemná jídelna, je poněkud úsměvná.

Naštěstí nedaleko mého pracoviště je restaurace opravdu nekuřácká. V době oběda je tam plno, kolik lidí je tam v osm večer, netuším.

0 0
možnosti

DarkSicek

27. 2. 2008 13:48
Re: zákaz kouření v době oběda

Chapu ze spouste lidi to vadi. Nicmene pro me ta typicka smes vune pripravovaneho jidla a koure z cigaret stamgastu voni. Mam ji zafixovanou jiz od detstvi, kdyz jsme jednou za cas vyrazili na vylet a stavili se na obed v nejake vesnicke hospudce. Pro me je to neco unikatniho, neco co k sobe proste patri

Nekuracka hospoda, reseni R^

0 0
možnosti

Leopold Ruber K.

27. 2. 2008 13:20
Nikdo nemusi kourit

Jsem zasadne proti koureni a tim take proti kurakum.Skodi me to osobne primo a take neprimo.To ze mi nekdo se napred slusne zepta,zdali mu dovolim kourit me nestaci.

Nemam proc dychat te svinskej kour.A neprimo me to take vadi,protoze ti kteri onemocneji vinou koureni,pozaduji osetreni lekarske a nemocnicni,ktere se financuje danemi,tedy take  penezi nekuraku.

To ze koureni,je pozitek je volovina.Je tomu  prave naopak.

0 0
možnosti

Keny

27. 2. 2008 13:23
Re: Nikdo nemusi kourit

R^R^R^

0 0
možnosti

loginname_

27. 2. 2008 13:15
Zase jeden idiot,

co nepochopil, že zákaz kouření v restauraci tu není kvůli zákazníkům, ale kvůli zaměstnancům.

Vám by se taky nelíbilo, kdyby vám kolega z práce na stůl vyvedl výfuk od Tatrovky se slovy "pokud ti to smrdí, táhni makat jinam".........:-/

0 0
možnosti

Sampis

27. 2. 2008 13:31
Re: Zase jeden idiot,

zase jeden idiot co nepochopil, že spousta zaměstnanců kouří a chtějí kouřit i v zaměstnání. Jinak tohle je docela neřešitelný problém.

0 0
možnosti

xxx

27. 2. 2008 12:57
už zase?

pořád se to omílá dokola.

Kuřáci se s nekuřákama nikdy neshodnou.

Autore, máte štěstí, že vaše okolí je tak tolerantní, ale standardem to teda nikde není.

Jo a do restaurace se chodí jíst, bavit se chodí obvykle do hospody ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3482x
2004 - externí spolupráce s vydavatelstvím Kalendář Liberecka.
2007 - 2008: založeny internetové stránky s libereckými událostmi, kde tyto události mě zaměstnávají na maximum. Díky nim se setkávám i se zajímavými osobnostmi tohoto kraje.
2008 - Na blogu idnes.
Má vášeň psaní, fotografování, příroda.
2009-2010 - Fotograf na volné noze, fotografování nejen portrétů, ale i reportáže typu svatební fotografie a nejčastějším tématem je pro mě město Liberec. V roce 2010, jsem v Liberci otevřel i vlastní fotoateliér.