Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

tagil

3. 3. 2008 18:07
Nesouhlas

Vážený pane, je mi líto, ale nehledě na některé pasáže, se kterými souhlasím, musím konstatovat, že Váš článek nepostihuje vůbec podstatu problému. Tím podstatným je způsob, kterým se  Kateřina Neumannová dostala do čela OV a skutečnost, že nový |OV je ve srovnání se starým naprosto neprofesionální a spoléhá nat , že si může dovolit věci, ze které by kdokoliv jiný byl silně popotahován. lidé, kteří stáli za výměnou v OV mají svůj významný vliv / dle mého názoru negativní / i v SLČR, který je rozpolcen a momentálně mimo jiné i celou touto kauzou silně oslaben. Znám Romana Kumpošta osobně a vím, že MS v Liberci byla jeho srdeční záležitost a areál ve Vesci byl vybrán s těžkým srdcem kvůli negativnímu stanovisku ochranářů a požadavkům FIS na infrastrukturu. Starý OV si byl vědom klimatických slabin Vesce a měl vypracován komplexní plán zajištění sněhu, na který se Kateřina Neumanová vykašlala a nyní arogantně tvrdí, že dělali co mohli. Možná ano, ale pozdě a špatně.

0 0
možnosti

Tomáš Hnatovský

3. 3. 2008 18:05
Vesec není špatné místo

Vesecký areál je vzhledem k historii celé kandidatury vybrán jako jediné možné řešení.

Na samém počátku kandidatur se o MS nehlásil pouze Liberec, ale spolu s ním i Jizerskohorské obce, které po pár neúspěšných kandidaturách svou spoluúčast odvolaly (každá kandidatura vyžadovala miliony z rozpočtu každého člena). Tehdy se uvažovalo o běžeckých tratích v Bedřichově (nejspíše by se nikdy nepostavily, protože MS vyžaduje určitou šířku tratí. V Jizerkách by se muselo dost kácet a proti byli, samozřejmě, ochránci přírody)

Liberecký magistrát ale kandidaturu nechtěl vzdát, i vzhledem k již utraceným pěnězům a vcelku slabší konkurence v následující volbě místa konanání MS. Takto vznikl areál ve Vesci - jediné kloudné místo na uzemí města Liberce, kde organizátorům nikdo nebude kecat do toho, jak dlouhé, jak široké, jak asfaltové tratě postaví. Že tam letos nebyl sníh vidím pouze v nekoncepčnosti práce nového OV, který neměl kloudný rezervní plán.

0 0
možnosti

chroustík

3. 3. 2008 12:55
Já osobně se domnívám a rád bych se mýlil

že Kumpošt and Company byli z vedení MS vycouváni v pravý čas. A bylo by možná dobré, aby po skončení MS (opakuji po skončení) byla provedena nezávislá kontrola hospodaření, protože teď se musí pořádání dotáhnout do konce a na kontroly asi už není čas. A potom zveřejnit, padni, komu padni, kdo a jak hospodařil, kdo se napakoval atd. Myslím, že Kumpoštova kompanie byla právě proto odejíta, že to smrdělo větším průšvihem, než si myslíme. Kdo přece prosazoval Vestec při kandidaturách ? Paní Neumannová ? Omyl, vážení, pan Kumpošt, pan Kitner, pan Syrovátko a celý ten spolek kolem libereckých firem.

0 0
možnosti

forhend

3. 3. 2008 16:22
Re: Já osobně se domnívám a rád bych se mýlil

ale co brání tomu haspodářskému vyšetřování??? Vždyť ti lidi MS organizovat nebudou. Snad aby měli čas vše zakamuflovat...

0 0
možnosti

Kostěj

3. 3. 2008 12:52
Olympiádu lze v desetimilionovém Česku uspořádat

Nesmí ale u toho být politici typu Pavla Béma, nebo Dany Kuchtové. Nesmí u toho být politici vůbec, protože těm zásadně nejde o věc, o "vlast," o "národ," jim jde jen a jenom o prachy! A Kateřinu bych tolik neadoroval, šla do toho a věděla do čeho jde, ukázala, že umí jít přes mrtvoly. Když trénovala, tak věděla kde je a může být sníh, kam za ním vyjet. Tady svůj kredit - objektivně po právu, hodně pošramotila.

0 0
možnosti

Tupounek

3. 3. 2008 16:55
Re: Olympiádu lze v desetimilionovém Česku uspořádat

Ono to ale udělat reálně NELZE. Rád bych jako aktivní jachtař zdůraznil, že zatím žádné letní OH nebyly v nepřímořském státě, a to z jednoduchého důvodu, že pro olympijské jachtařské soutěže je skoro nezbytně nutné moře. Rozhodně Lipenská přehrada v létě tím vhodným místem není - vítr na ní je velmi nejistý. A zajímavost - společnost Česká olympijská si tohoto diskvalifikačního handicapu musí být velmi dobře vědoma, když je v ní předseda Českého svazu jachtingu pan Karel Bauer. Ono se totiž dost slušně dá vydělat už jenom na různých studiích proveditelnosti a tzv. lobbování...

0 0
možnosti

IAN

3. 3. 2008 12:46
Vestec ale může fungovat!

Areál ve Vestci může fungovat. Dvě teplejší zimy si vynutily sníh dovézt, nebo vyrobit. Jde pouze o to, jaky způsob těžby sněhu zvolil v minulosti Kumpošt a jaký nyní Neumannová. Ředitelka OV chybovala nejen ve způsobu s navážením sněhu, ale především v tom, jak zaspala výrobu dostatečného množství umělého sněhu, přímo ve Vestci. Její arogance a neustálá kritika FIS (FIS nám nerozumí, to špatně chápou ap.) ji stahují ke dnu. Spolupracuje s lidmi, kterým při Generálce na MS šlo o to, jak natrénovat zlatokopectví při ubytování, s lidmi, jenž se  vyznačují absolutní sportovní negramotností.Naprosto se opomíjí i zvoraná příprava zón, kdy se musí rozdělit kam sportovec, kam novinář, kam VIP ap. To je totiž základ pro závod SP a s žádnými okolnostmi teplé zimy nesouvisí. Není to nic světoborného, s malými obměnami se to vlastně opakuje v celém seriálu SP. Na to Neumannová & comp. ale bohužel nestačí. Stejně jako nestačí jí prosazený estébák střežit bezpečnost a majetek závodníků a doprovodu.

0 0
možnosti

Marek

3. 3. 2008 13:26
Re: Vestec ale může fungovat!

Ve Vesci nebylo již leta dostatečné množství sněhu ! Zbytek jen plácání plyc.

0 0
možnosti

Danny_Kay

3. 3. 2008 12:25
Tak jsem se jednou nudil...

...a poslal jsem Olympijskemu vyboru dopis, kde jsem shrnul proc nemaji byt OH v CR...Samozrejme si nenamlouvam, ze dopis nejakeho chudaka z vychodu Ceske republiky muze mit nejaky vliv na rozhodovani, kde se hraje o miliardy, ale jen pro ten vlastni pocit jsem to udelal...Zduraznil jsem,ze 40milionove Polsko se deli o usporadani ME ve fotbale s 50milionovou Ukrajinou a to zdaleka neni tak velka akce jako OH a 10milionove Cesko chce poradat hned Olympiadu, aniz by melo jakoukoliv zkusenost s poradanim akce rozsahu,ktery se tomu alespon castecne priblizuje...Tak ci tak, doufam,ze OH v CR nejmene 20 let nebude...

0 0
možnosti

starej_vul

3. 3. 2008 11:35
:-) .... schopná manažerka

schopná manažerka se pozná podle toho, že než do něčeho jde, tak si získá informace. A pokud zjistí, že všichni odejdou a je třeba OV postavit znovu a že Vestec je postaven "mimo normální lidský rozum", tak do toho nejde. A pokud do toho jde, tak za pěkné finanční vyrovnání kreditu, který tím jako manažerka ztratí.

P.S: Který pako ji to jako začínající managerce vůbec nabídl?

0 0
možnosti

OH

3. 3. 2008 11:35
už teď mám husí kůži a pocit studu

Vy všichni zapomínáte, že OH v ČR se nemají konat pro cokoliv jiného než proto, aby si několik ambiciozních jedinců (v čele s jedním ambiciozním horolezcem) namastilo kapsy na zakázkách.

0 0
možnosti

pingodik

3. 3. 2008 10:11
Schopná manažerka?

Článek hodnotím velice pozitivně. Mám pouze výhrady k hodnocení Kateřiny Neumanové, která byla "nasazena" místo odvolaného Kumpošta. Podle mého názoru udělala Kateřina chybu, že funkci vzala. Dokonce se domnívám, že Kumpošt z podniku celkem rád vycouval a průsery nechal vyžrat někomu jinému.

0 0
možnosti

Vašek

3. 3. 2008 10:10
prevence OH

Naprostý souhlas. Jako prevence před olympiádou není trapas u Liberce vyhozené peníze.

Obecně - olympiáda by nás opravdu proslavila. Poprvé by se konala v lichý rok, protože v požadovaný by se nic nestihlo. Jen vpomeňme o rok odložené MS v hokeji kvůli nedostavěné Sazka aréně a to šlo o jednu stavbu.

A co když uprostřed plánované stavby bude hnízdo chřástala lučního nebo dva metry čtvereční restituenta? Spory na dlouhá léta.

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3482x
2004 - externí spolupráce s vydavatelstvím Kalendář Liberecka.
2007 - 2008: založeny internetové stránky s libereckými událostmi, kde tyto události mě zaměstnávají na maximum. Díky nim se setkávám i se zajímavými osobnostmi tohoto kraje.
2008 - Na blogu idnes.
Má vášeň psaní, fotografování, příroda.
2009-2010 - Fotograf na volné noze, fotografování nejen portrétů, ale i reportáže typu svatební fotografie a nejčastějším tématem je pro mě město Liberec. V roce 2010, jsem v Liberci otevřel i vlastní fotoateliér.