Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

carcaril

29. 2. 2008 11:55
proradar=vlastizrada

Já pochopím, když má někdo rozdílný názor, v tomto jsem hodně tolerantní,  ale za podporu vlastizrady bych normálně střílel

0 0
možnosti
TB

guam

29. 2. 2008 12:04
Re: proradar=vlastizrada

máš zvláštní hodnocení, tak třeba výroba vojenských zakázek a vyzbrojování jiných států je vlastizrada, anebo obchod. Z Tvé pozice by to měla být taky vlastizrada. Tytéž dodávky se mohou otočit proti nám a tudíž vyzbrojujeme protivníka, aby nás mohl lépe zabíjet

0 0
možnosti

Patrick

29. 2. 2008 11:53
Pro radar

Posledni vyjadreni oligarchu a mafianu ruske gubernie stacilly memu presvedceni, ze radaru je treba prave na nasem uzemi, jez bylo vzdy soucasti evropskeho prostoru, nikoliv uzemi vlivu ruske gubernie.

Notice: zajimave, ze ve Vladivostoku je jedno, co si v Moskve upletou, lide tam ziji pod jinou vlajkou a po vecerech studuji cinstinu a japonstinu. O toto uzemi soudruzi z Mosky vubec zajem nemaji, i kdyz je soucasti.

0 0
možnosti

Protiradaru

29. 2. 2008 11:47
PROTI PROTI PROTI

Argumentace zradrovců pro zradar?

zradarovec: : "radar tady bude a vy se třeba po* vy *"

protiradaru: "proč?"

 zradarovec: " prostě proto."

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

29. 2. 2008 12:35
Re: PROTI PROTI PROTI

Argumentace antiradrovců ?

antiradarovec: : "radar tady nebude a vy se třeba po* vy *"

proradar: "proč?"

 zradarovec: " prostě proto."

Trochu hloupé příspěkky, ne? Jak tvůj, tak moje reakce na něj :-/

0 0
možnosti

Croix

29. 2. 2008 11:43
Na rovinu 3

Vycházejme však z toho, že má jít o radar v rámci balistické ochrany Evropy před raketovým útokem teroristů. Zde je argumentem, že nic nyní reálně nehrozí. Možná teď ne. Ale zavedení takového obranného systému netrvá pár měsíců, aby byl plně operační. Trochu mi to připomíná paralelu s 30. lety, kdy se k moci dostal v Německu Hitler v r. 1933, ale až koncem 30. let bylo rozhodnuto, jak na to budeme reagovat a zahájeno budování pohraničního opevnění. Pak jsme byli v situaci, že tento obranný systém ve skutečnosti nebyl bojeschopný, nebyly ani stávající tvrze a sruby vybaveny plánovanou dělostřeleckou výzbrojí. To byl jeden z důvodů, který vedl naši generalitu k závěru, že nejsme při aktuální krizi v r. 1938 schopni nefunkčním pevnostním systémem nahrazovat početní převahu nepřítele a obrana tudíž nemyslitelná. Nezbývá než se poučit z historie a neptat se kdo nás teď ohrožuje, ale jestli můžeme mít situaci pod kontrolou jisto jistě i za 5, 8, 10 let.

0 0
možnosti

Croix

29. 2. 2008 11:37
Na rovinu 2

a ve sféře Ruska (SSSR) -    to snad nepotřebuje zvláštní komentář. Z tohoto důvodu jsem v dnešní situaci PRO radar. Nemusel by to být ani radar, mohla by to být i jakkákoliv jiná US základna. To je jedno. 

0 0
možnosti

Čech

29. 2. 2008 11:43
Re: Na rovinu 2

To je jedno, jestli tady bude radar, nebo něco jinýho, hlavně když svoji vlast za každou cenu zaprodáš. Je mi s tebe zle

0 0
možnosti

Croix

29. 2. 2008 11:35
Na rovinu 1

Je to o tom, že Rusové se chtějí co nejvýrazněji vrátit do geopolitického prostoru svých bývalých satelitů a co nejvíce to tu opět ovlivňovat ve svůj prospěch. samozřejmě, že jakákoliv US základna změní poměr sil mezi těmito dvěma mocnostmi zde ve střední Evropě. Iluze o tom, že si nikoho nenaštveme a tak nás všichni nechají velkoryse být jsou jen iluze, popř. falešné argumenty těch, co vlastně v konečném důsledku chtějí prospět ruské straně, zabalené do líbivé "neutrality." EU sama o sobě žádnou reálnou bezpečnostní politiku v tomto směru nemá a daleko víc sama objektem než subjektem tohoto soupeření mezi USA a pohrobky bývalého SSSR. Takže reálná pragmatická otázka zní: Čí vliv bych chtěl u nás posílit? Srovnáním toho, co se dělo po r. 1945 ve sféře US vlivu (západní Evropa - marshallův plán, demokratické režimy i v těch původně nejtvrdších diktaturách zde, naprostá konečná hospodářská převaha a mnohem vyšší životní úroveň zde při konečném zúčtování v roce 1989) ...

0 0
možnosti
AB

pingodik

29. 2. 2008 11:34
ANO pro radar

0 0
možnosti

pavel 99

29. 2. 2008 11:32
Odkud nám hrozí nebezpečí

je asi nejkomičtější argument. Můžete jmenovat, odkud (konkrétně) nám hrozí nebezpečí, že má naše armáda samopaly, tanky, letadla? Proti komu konkrétně je to "namířeno"? Takže zrušíme armádu a její výzbroj?

A další otázka - pokud by nám skutečně konkrétně hrozilo nebezpečí (nějaká čínská či indická raketa s patřičnou hlavicí by se dostala do nepovolaných rukou (což se může semlet v rámci pár měsíců) tak s tím uděláme co? Přes noc obranný systém vybudujeme? Nebo strčíme hlavu do písku (dostatečně hluboko), a budeme doufat, že to spadne na hlavu někomu jinému?

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

29. 2. 2008 11:16
Je to

Jen součást v projektu odstartovaném Reaganem. Hvězdné války, výkonný koordinátor, špionážní radar. Základna 10 raket v Polsku je buď jen zastírací manévr, protože v případě konfliktu stejně nic nezmůžou, nebo, a to by bylo horší, na nosiče místo obranné hlavice namontují desetinásobné MIRV útočné jaderné hlavice a rázem je tu 120 hlavic prvního úderu. Znovu se budu opakovat - zadejte si do google heslo THEL nebo MTHEL. Rozmístění takových zbraní ve vesmíru ... ani nechci domýšlet. A v neposlední řadě to rozpoutá nové kolo šíleného zbrojení. Dnes už nikdo nepochybuje, proti komu je radar určen - proti Rusku, v záchvatu náhlého vzteku to Topolánek řekl zcela jasně. Takže si vzpomeňte na počátek diskuzí, jak je určen proti raketám IRÁNU a S.KOREJE ... Navíc, šťouravější čtenář si vyhledá, jak je v projektu radaru angažován osobně Vondra. Jde mu a společnostem ve kterých působí jen a jen o jeho špinavý prachy. Na případné reakce k mému příspěvku nebudu reagovat.

0 0
možnosti

pavel 99

29. 2. 2008 11:27
Re: Je to

můžete mi prosím vysvětlit, k čemu je "útočným raketám" (s deseti hlavicemi) radar, směrovaný "nahoru"?

0 0
možnosti

Nataša

29. 2. 2008 11:12
Miluju Putina

NE, NE, NE...

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3482x
2004 - externí spolupráce s vydavatelstvím Kalendář Liberecka.
2007 - 2008: založeny internetové stránky s libereckými událostmi, kde tyto události mě zaměstnávají na maximum. Díky nim se setkávám i se zajímavými osobnostmi tohoto kraje.
2008 - Na blogu idnes.
Má vášeň psaní, fotografování, příroda.
2009-2010 - Fotograf na volné noze, fotografování nejen portrétů, ale i reportáže typu svatební fotografie a nejčastějším tématem je pro mě město Liberec. V roce 2010, jsem v Liberci otevřel i vlastní fotoateliér.