Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Martin Adámek(adamek.blog.idnes)

6. 3. 2008 20:02
Dávno?

Nejdřív jsem si říkal "co plaší, vždyť je to 6,5 roku stará věc, a všichni to víme"...

Ale z komentáře "strycek_Pompo" jsem si uvědomil, že by to fakt mělo smysl řešit. Vždyť sám na cestách nesnáším místní nepřeložené nápisy.

O Čechy se nebojím, souhlasím se "Stará kára" (při siréně kontroluju datum a čas, i když samozřejmě rozlišuju i tón). A někdy si i ve středu v poledne dám pozor, jestli tam, kde jsem, je siréna slyšet, pač mě mobil(kalendář) vždycky upozorní (a někdy si toho upozornění všimnu) asi minutu předem, takže většinou ani nemám důvod se lekat.

Ale pro cizince by se včasné upozornění v angličtině+dalším jazyce mohlo zavést.  Zatím by je mělo uklidnit aspoň to, když uvidí, že siréna nechává všechny chodce klidnými.

Jen mě znepokojuje jedna věc - průměrně informovaný terorista by svůj útok patrně nasměroval na první středu v měsíci, krátce před polednem, a zvýšil by si tak efektivitu série útoků (což ale neznamená, že bych se zkouškami sirén nesouhlasil).

0 0
možnosti

pedr64

6. 3. 2008 10:51
budeš se divit, ale tak

jak popisuješ, to opravdu probíhá. Tedy aspoň u nás, ale jen česky

0 0
možnosti

strycek_Pompo

6. 3. 2008 10:47
verbální informace č. 1

Jaký smysl má děsit lidi sirénou a pak jim dodatečně oznámit, že právě proběhla zkouška sirén? Nebylo by logičtější nejdřív upozornit "Právě proběhne zkouška sirén" a teprve pak zahoukat? Nebo jsme všichni povinni sledovat, jestli dnes náhodnou není první středa v měsíci a nebude se houkat? O tom, že by kvůli cizincům měla být taková výstraha minimálně ještě v angličtině, ani nemluvě.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS