Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

Kakarel

29. 2. 2008 22:01
Mě je jedno,

že Bém má jako obvykle správny názor, názor ,,našeho,, prezidenta. Co mě ale hodně vadí, jsou emigranti, kteří sem příjdou žvanit svoje názory! Ať si vyhrožuje v cizině a ne tady! Tady je myslím dost architektů, kteří na to mají, postavit knihovnu. A on Ať táhne dopryč. A i se svoji novou frau, která musí být nutně slepá nebo dementní.

0 0
možnosti

Jan Vrana

29. 2. 2008 9:15
Cimrmanovsky prvek

Bizarnost neni postacujici podminka umelecke kvality. O to ale uz asi ani nejde. Fascinuje me architektova sobestrednost, ktera prekonava vsechna meritka, snad krome klasika Jary Cimrmana. Architekt Kaplicky nas chce potrestat tim, ze pokud jeho dilo nechceme, za trest ho nepostavi nebo postavi nekde jinde. Je to ve stylu Jary Cimrmana: protoze jste dnes velmi zlobili, nezapalim si za trest po obede virzinko.

0 0
možnosti

Zlobr

29. 2. 2008 9:18
Re: Cimrmanovsky prvek

Pěkně řečeno, o uměleckých kvalitách tohoto architekta nepochybuji, ale jeho chování je zarážející. Chová se jak ukřivděný dítě.

0 0
možnosti

Jaja

28. 2. 2008 23:56
Obdiv

Nevim ,jak bych to rekla.Co jsem od pana Kaplickeho videla, se mi moc libi.Jenom ta chobotnice se mi nezda dobre umistena na Letne.Mel by dostat na starost vybudovat celou novou ctvrt,byla by to parada.Zdravim

0 0
možnosti

Václav

28. 2. 2008 23:07
Tuctová kopie nebo výrazný originál?

Myslím, že netradiční stavba (nebo jiné dílo) musí mít logicky své výrazné obhájce a naopak i odpůrce kteří se zde na protest třeba i připoutají řetězem. Je to jednoznačně lepší než kdyby se prezentoval nudný návrh který bude šedivý a většině lidí lhostejný.

Například nové pankrácké mrakodrapy (jakých je v každém velkém, zvláště americkém, městě tucty) budou mít na panorama města větší dopad než budova knihovny a moc se k nim nediskutuje. Nejspíše proto, že nepřinášejí ani zblo nového a tím ani emoce které každé myšlenkově silné dílo nezbytně provázejí.

Přimlouvám se, aby nová stavba byla raději diskutabilním počinem než rutinní fušeřinou která neurazí ani nenadchne.

Dovolím si podotknout, že kdyby Praha v minulosti kopírovala jen stavby které tu už byly a nepřinášela stále nové a nové prvky různých stylů a kultur, nebyla by nikdy tím báječným, kouzelným a obdivovaným městem kterým dnes je.

 A Hradčeny by byly nejspíše stále ještě dřevěné...

0 0
možnosti

.

28. 2. 2008 22:05
Už aby byl i se svým "blbem" pryč!

Není to tak dávno, co se klapikcý v TV debatě  velmi neurvale navážel do p. Mitteranda - protože odmítl realizaci jeho projekt u "národní knihovny" v Paříži, a také do anglické královny - protože odmítla realizaci jeho projektu pomníku princezny Diany.

Teď se klipakcký pro změnu velmi neurvale naváží do všech, co poukazují na neregulérnost soutěže na budovu národní knihovny v Praze.

Namyšlenej bláznivej dědek posedlej přesvědčením o vlastní geniálnosti.

0 0
možnosti

Stařík

28. 2. 2008 22:02
Nevím,

kdo blufuje. Pokud autor článku, tak panu Kaplickému prokazuje špatnou službu. Prozatím bylo jako realizované dílo p. Kaplického uváděno vždy ono vychvalované obchodní zařízení a jakási sportovní stavba  s "okem".  Project ZED London  a Green Bird byly uváděny jako nerealizpvané extravagantní návrhy. Autor článku by měl  upřesnit, která realizovaná  díla byla skutečně návrhem p. Kaplického a kdy šlo o práce kanceláře, jejímž majitelem a vedoucím p. Kaplický zřejmě není.

0 0
možnosti

Stařík

28. 2. 2008 21:54
Nevím,

0 0
možnosti

Sonya

28. 2. 2008 21:50
Blob ma stat na Letne a basta

Uz toho bylo vazne dost. To, jaxe predstavitele CR a Prahy chovaji v teto zalezitosti, je ostuda. Divim se, ze pan Kaplicky nad Prahou davno nemavl rukou a nevykaslal se na tuhle saskarnu. to neni boj o budovu nebo penize (jaxe mylne domniva pan sartori), ale o budoucnost Prahy. Blob je uzasna, moderni a krasna stavba - ano, krasna. Praha se meni porad. Po staleti lidi staveli nove, ve sve dobe moderni, budovy mezi starymi (rozumej "historickymi"), a Praha je presne takova - projdete se jednou jedinou ulici a uvidite, ze tam nejen stoji budovy ruznych stylu, ale ze se ty styly v jednotlivych budovach prolinaji. Prave tim je Praha krasna a pritazliva. Nechme ji rozvijet se dal. Karma

0 0
možnosti

sartori

28. 2. 2008 20:38
Jo.

Ano, taky se divim, proc se blob pana Kaplickeho jeste nestavi. Treba na dne Brnenske prehrady, tam by se tak krasne vyjimal!

No a ted vazne: Vyhral soutez? Vyhral. Dostal za to penize? Dostal. Tak co si stezuje?! Nikdo nerika ze se musi postavit vitezny navrh, nebo dokonce ze se vubec musi zacit stavet!

Tak at stahne ocas a tahne s tou saskarnou odkud prisel a nechova se jak urazeny harant z materske skolky.

0 0
možnosti

Hanuman

28. 2. 2008 19:55
Kolik jich chtěl postavit

Není to tak dávno co jsem byl na jedné přednášce pana Kaplického v Praze. Snaží se už několik let postavit v Praze jakoukoliv stavbu(dokonce podal i návrh na nové popelnice a odpadkové koše), ale radnice je zřejmě proti němu. Myslím, že skladba poroty pro hodnocení projektů knihovny určitě nebyla náhoda a Kaplický věděl dobře, že mu to konečně vyjde. Proč všude jinde po jeho stavbách natahují ruce a v čechách tomu říkají humus to vážně nechápu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3482x
2004 - externí spolupráce s vydavatelstvím Kalendář Liberecka.
2007 - 2008: založeny internetové stránky s libereckými událostmi, kde tyto události mě zaměstnávají na maximum. Díky nim se setkávám i se zajímavými osobnostmi tohoto kraje.
2008 - Na blogu idnes.
Má vášeň psaní, fotografování, příroda.
2009-2010 - Fotograf na volné noze, fotografování nejen portrétů, ale i reportáže typu svatební fotografie a nejčastějším tématem je pro mě město Liberec. V roce 2010, jsem v Liberci otevřel i vlastní fotoateliér.